Arjen Robben weet nog niet of hij zich volgende week bij het Nederlands elftal zal melden voor de oefenwedstrijden tegen Wales (13 november) en Duitsland (17 november).

"We moeten kijken wat verstandig is en dan de juiste beslissing nemen", zei Robben woensdagavond na het Champions League-duel van Bayern München met Arsenal (5-1 zege) voor de camera van SBS6.

Volgens de aanvoerder van Oranje zal het besluit worden genomen na "goed overleg" tussen Bayern München, hijzelf, de KNVB en bondscoach Danny Blind.

De 31-jarige Robben zit in de voorselectie die Blind maandag bekendmaakte. Hij maakte echter pas anderhalve week geleden zijn rentree in de Bundesliga na twee maanden blessureleed. De Groninger miste daardoor onder meer de laatste twee EK-kwalificatieduels met Kazachstan en Tsjechië.

"Het laatste halfjaar was het drie keer niks, terwijl ik daarvoor twee jaar zonder blessures bleef en alles als een trein liep. Mijn primaire doel is nu om fit te blijven en dat wil ik doortrekken naar de winterstop."

Bekijk de uitspraken van Robben over Oranje:

Invaller

Robben speelde tegen Arsenal als invaller zijn eerste Champions League-duel van dit seizoen en hij liet direct zijn klasse zien door na een minuut al de 4-0 te maken op aangeven van David Alaba.

"Het was volgens mij mijn eerste balcontact", lachte de vleugelspeler. "Het was een heel mooie aanval, één uit het boekje. Alaba blijft maar gaan, ik zocht goed de ruimte bij de eerste paal en hij zat er prima in."

In de slotfase kreeg Robben nog een goede kans op zijn tweede treffer van de avond toen hij alleen op Petr Cech af kon, maar hij wist de Arsenal-doelman niet te omspelen.

"Ik kan daar flink van balen, moest net iets te ver naar buiten. Nu maakte het niet uit, maar als het 0-0 staat, moet ik die kans zeker maken."

Bekijk de uitspraken van Robben over Bayern-Arsenal:

Relatie

Desondanks was het een mooie avond voor Robben en Bayern, dat het duel met de 'Gunners' volledig domineerde en zo goed als zeker is van de achtste finales van de Champions League.

"Het is hartstikke mooi om in zo'n team te spelen, ik ben er trots op dat ik deel uit mag maken van deze club. Ik zit hier nu voor het zevende seizoen en mijn relatie met Bayern is een gelukkige."

Bekijk alle hoogtepunten van de Champions League