Chelsea-manager José Mourinho erkende woensdagavond na de 2-1 overwinning op Dinamo Kiev in de Champions League dat er een last van zijn schouders is gevallen.

"Deze zege is een grote opluchting, de spelers verdienen dit ook voor al het werk dat ze verzetten", liet Mourinho weten in gesprek met de BBC.

Volgens de Portugees liet zijn team de afgelopen duels reeds progressie zien, al bleek daarvan nog weinig uit de resultaten.

"Veel spelers bereiken weer hun normale niveau, hoewel we elke wedstrijd nog moeilijke fases doormaken. Gelukkig behielden we deze keer wél het vertrouwen in die mindere fases, dat was in de voorbije duels heel anders."

Bekijk de samenvatting van Chelsea-Dinamo Kiev:

Met nog twee wedstrijden te gaan in groep G bezet Chelsea de tweede plaats. FC Porto heeft drie punten meer dan de Londenaren en nummer drie Dinamo Kiev heeft twee punten minder.

"Ik ben heel blij met ons optreden", aldus Mourinho. "Mentaal waren we sterk, iedereen bleef het proberen."

De Portugees bedankte de Chelsea-fans voor de steun. "Het komt op een moment dat de resultaten slecht zijn, op een moment dat jullie om mijn ontslag schreeuwen'', zei coach tegen de aanwezige pers. "Het is ongelooflijk wat ze hiermee proberen te zeggen. Waarschijnlijk willen ze zeggen: laat hem zijn werk doen. Het is een fantastisch gevoel.''

"Ze weten dat ik een vakman ben, iemand die hen veel vreugde heeft bezorgd. Ik zal alles geven voor deze club, tot mijn laatste dag."