Voetbal

Cocu blij met 'volwassen prestatie' PSV tegen VfL Wolfsburg

Trainer Phillip Cocu kon dinsdagavond zijn geluk niet op na de knappe 2-0 zege van PSV op VfL Wolfsburg in de groepsfase van de Champions League.

"Het was een fantastische avond. We hebben denk ik ook heel goede wedstrijd gespeeld", zei Cocu voor de camera van SBS6.

"We hebben een volwassen prestatie geleverd, echt als mannen gespeeld en gingen stevig de duels in. Ik vond het begin nog een tikkeltje zenuwachtig, maar daarna hebben we de draad goed opgepakt."

De oefenmeester van de Eindhovenaren vond dan ook dat de 1-0 niet kon uitblijven. "Ik heb in de rust ook gezegd dat we zo door moesten blijven gaan en dat die goal dan vanzelf wel zou vallen."

Bekijk het interview met Phillip Cocu:

Trots

Cocu had het gevoel dat Wolfsburg voor een punt naar het Philips Stadion was gekomen. "Wij kozen ervoor om niet af te wachten. Thuis moet je winnen. Ik ben erg trots op mijn spelers, ze hebben het geweldig gedaan."

"Wolfsburg kwam duidelijk voor een gelijkspel. Dat zag je ook aan de opstelling. Ze stelden veel spelers op met het nodige loopvermogen. Wij toonden geduld en hebben op onze kansen gewacht."

Cocu had ook nog lovende woorden over voor spits Luuk de Jong, die verantwoordelijk was voor de 2-0 en ook de assist gaf bij de openingstreffer van Jürgen Locadia.

"Het is lekker dat er een spits staat die ook anderen in stelling kan brengen. Hij is een echte aanvoerder."

Bekijk de uitslagen en standen in de Champions League

Transfercarrousel Formule 1

Transfercarrousel Formule 1
Welke coureur rijdt waar in 2019? En wie zijn in beeld voor welk stoeltje in de koningsklasse?

Wielertransfers 2019

Wielertransfers 2019
Vanaf 1 augustus mogen wielerteams renners vastleggen voor het nieuwe seizoen.

Wielerkalender 2018

Wielerkalender 2018
Er wordt weer gestreden om de zeges in klassiekers, grote rondes en andere koersen.

NUwerk

Tip de redactie