Mourinho weet zeker dat Chelsea-spelers nog achter hem staan

Manager José Mourinho stelt dat de spelers van Chelsea nog steeds achter hem staan, de matige resultaten van de Engelse kampioen ten spijt.

Afgelopen weekeinde, na de 3-1 nederlaag tegen Liverpool, meldden Engelse media dat sommige spelers van Chelsea liever wedstrijden zouden verliezen dan winnen zolang Mourinho als trainer fungeert.

"Ik wil het hier eigenlijk niet over hebben, maar ik stel vast dat iedereen alles geeft op de trainingen en in de wedstrijden", vertelde Mourinho dinsdag tijdens de persconferentie in de aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Dinamo Kiev.

"Met de spelers heb ik een goede, professionele relatie. Mijn vertrouwen is in elk geval nog intact."

Aanvoerder John Terry bevestigde dat de selectie nog alle vertrouwen heeft in Mourinho. "We steunen hem voor de volle honderd procent. Ik kan me niet eens voorstellen dat een speler zou willen verliezen, dat heb ik nog nooit meegemaakt."

Na elf speelrondes in de Engelse competitie bezet Chelsea slechts de vijftiende plaats. Geen enkele landskampioen begon ooit slechter aan het seizoen. Bovendien werd Chelsea afgelopen week al uitgeschakeld in de League Cup.

Video: Mourinho ontkent opstand spelers

Leren

Mourinho denkt dat de resultaten door een "combinatie van factoren" zijn omgeslagen. "Er is niet echt één reden, anders had ik het wel opgelost. Dit is best een moeilijke situatie. Van wie ik moet leren om hieruit te komen? Als je eenmaal mijn niveau hebt bereikt, kun je niet meer zo snel van iemand leren."

Volgens Mourinho moest het een keer gebeuren dat hij een reeks slechte resultaten zou noteren. "Ik kom nu pas aan de beurt, maar ik zei in 2004 na het winnen van de Champions League met FC Porto al dat er ooit een slechtere tijd aan zou breken. Nou, dat is nu het geval. Ik ben er elf jaar in geslaagd dat moment uit te stellen."

​Na drie speelrondes bezet Chelsea de derde plaats in poule G met vier punten, drie minder dan koploper FC Porto. Dinamo Kiev heeft één punt meer dan de Londenaren.

Wegens een dinsdag opgelopen spierblessure kan Mourinho woensdag op Stamford Bridge niet beschikken over Radamel Falcao.

Lees meer over:

Transfercarrousel Formule 1

Transfercarrousel Formule 1
Welke coureur rijdt waar in 2019? En wie zijn in beeld voor welk stoeltje in de koningsklasse?

Wielertransfers 2019

Wielertransfers 2019
Vanaf 1 augustus mogen wielerteams renners vastleggen voor het nieuwe seizoen.

Wielerkalender 2018

Wielerkalender 2018
Er wordt weer gestreden om de zeges in klassiekers, grote rondes en andere koersen.

NUwerk

Tip de redactie