Voetbal

Juve-coach Allegri blijft optimistisch ondanks wisselende resultaten

Juventus kan dinsdagavond al de knock-outfase van de Champions League bereiken, maar dan moet het zelf in ieder geval winnen van Borussia Mönchengladbach. Trainer Massimiliano Allegri beseft dat zijn ploeg het moeilijk zal krijgen.

"Borussia is bezig met een goede serie. We zullen technisch goed moeten spelen en de Duitsers geen ruimte geven om te counteren", zei Allegri op de persconferentie van maandag.

Borussia verloor de eerste vijf wedstrijden in de Bundesliga, maar de Duitsers hielden aan de laatste zes competitieduels telkens drie punten over. Door die sterke reeks staat de ploeg van trainer André Schubert op de vijfde plek in de competitie met achttien punten.

Juventus daarentegen bezet de tiende plaats in de Serie A. Dat is voor de regerend landskampioen en verliezend Champions League-finalist teleurstellend.

Optimistisch

"We hebben vorig jaar een goed seizoen gehad, maar ik heb aardig wat spelers moeten vervangen. De oude en de nieuwe spelers moeten aan elkaar wennen. Dat is niet simpel en gaat niet in één dag. Maar ik ben optimistisch, want ik heb bijna weer de beschikking over iedereen."

Twee weken geleden stonden Juventus en Borussia tegenover elkaar in Turijn, maar beide ploegen kwamen niet tot scoren. Juventus plaatst zich dinsdagavond alleen als het zelf wint en Manchester City te sterk is voor Sevilla.

Beide wedstrijden beginnen dinsdagavond om 20.45 uur. Björn Kuipers is de scheidsrechter bij Borussia Mönchengladbach-Juventus. 

Transfercarrousel Formule 1

Transfercarrousel Formule 1
Welke coureur rijdt waar in 2019? En wie zijn in beeld voor welk stoeltje in de koningsklasse?

Wielertransfers 2019

Wielertransfers 2019
Vanaf 1 augustus mogen wielerteams renners vastleggen voor het nieuwe seizoen.

Wielerkalender 2018

Wielerkalender 2018
Er wordt weer gestreden om de zeges in klassiekers, grote rondes en andere koersen.

NUwerk

Tip de redactie