Juventus kan dinsdagavond al de knock-outfase van de Champions League bereiken, maar dan moet het zelf in ieder geval winnen van Borussia Mönchengladbach. Trainer Massimiliano Allegri beseft dat zijn ploeg het moeilijk zal krijgen.

"Borussia is bezig met een goede serie. We zullen technisch goed moeten spelen en de Duitsers geen ruimte geven om te counteren", zei Allegri op de persconferentie van maandag.

Borussia verloor de eerste vijf wedstrijden in de Bundesliga, maar de Duitsers hielden aan de laatste zes competitieduels telkens drie punten over. Door die sterke reeks staat de ploeg van trainer André Schubert op de vijfde plek in de competitie met achttien punten.

Juventus daarentegen bezet de tiende plaats in de Serie A. Dat is voor de regerend landskampioen en verliezend Champions League-finalist teleurstellend.

Optimistisch

"We hebben vorig jaar een goed seizoen gehad, maar ik heb aardig wat spelers moeten vervangen. De oude en de nieuwe spelers moeten aan elkaar wennen. Dat is niet simpel en gaat niet in één dag. Maar ik ben optimistisch, want ik heb bijna weer de beschikking over iedereen."

Twee weken geleden stonden Juventus en Borussia tegenover elkaar in Turijn, maar beide ploegen kwamen niet tot scoren. Juventus plaatst zich dinsdagavond alleen als het zelf wint en Manchester City te sterk is voor Sevilla.

Beide wedstrijden beginnen dinsdagavond om 20.45 uur. Björn Kuipers is de scheidsrechter bij Borussia Mönchengladbach-Juventus.