Arnold Bruggink schat de kansen van PSV dinsdagavond in het Champions League-duel met VfL Wolfsburg hetzelfde in als twee weken geleden in Duitsland. Toen verloor PSV na een goede eerste helft met 2-0.

"PSV heeft denk ik net zoveel kans tegen Wolfsburg als in de uitwedstrijd. Ik verwacht namelijk dat Wolfsburg op dezelfde manier gaat spelen", aldus Bruggink, die dinsdagavond een van de analisten is bij de live-uitzending van het Champions League-duel op SBS6.

"In Duitsland speelde Wolfsburg vooral voor rust afwachtend en ook nu zullen ze de bal aan PSV laten. PSV kan daardoor denken dat het goed in de wedstrijd zit, maar dan nog kan Wolfsburg zomaar toeslaan." 

"Ze zullen daarom echt heel goed moeten spelen om een resultaat te boeken en eigenlijk moet PSV zelfs winnen om nog zicht te houden op de tweede plaats in de groep."

Trainer Phillip Cocu benadrukte maandag op de persconferentie daarom ook dat zijn ploeg gaat voor winst. De Eindhovense club, die met drie punten laatste staat in groep B, hoopt nog altijd op overwintering in de Champions League.

Bruggink acht de kans dat dat lukt echter klein. "Als je reëel bent, zou het voor PSV al een heel knappe prestatie zijn als ze derde worden en na de winter verder gaan in de Europa League."

Video: 5 dingen die je moet weten over PSV-VfL Wolfsburg

80 procent

De 38-jarige Bruggink, die van 1997 tot 2003 voor PSV speelde, vindt ook dat het verschil met Wolfsburg behoorlijk is. "Wolfsburg is vooral fysiek sterker dan PSV. De selectie is ook breder en ze zijn meer gewend aan het spelen op topniveau."

"Afgelopen zaterdag speelden ze tegen Bayer Leverkusen met zes andere spelers dan tegen PSV. En ze wonnen met 2-1, terwijl Leverkusen ook gewoon Champions League speelt. De spelers van Wolfsburg moeten kortom altijd scherp zijn."

"Bij PSV is dat anders. Die begonnen zaterdag op 80 procent tegen De Graafschap en kwamen nog met 3-0 voor ook. Maar daarna kwam De Graafschap zomaar terug tot 3-3."

PSV won de wedstrijd in Doetinchem uiteindelijk wel met 6-3, maar daardoor werkt de Eindhovense club volgens Bruggink niet met een lekker gevoel naar het duel met Wolfsburg toe. De tweevoudig international ziet bovendien dat PSV vooral defensief kwetsbaar is de laatste weken.

"Het gaat geregeld mis als PSV er voorin niet nog een goaltje bijprikt. Op zo'n moment sluipt de onzekerheid er achterin in en dat is vaak ook meteen fataal. Excelsior maakte in blessuretijd de 1-1 en De Graafschap scoorde zelfs drie keer in korte tijd. Dat is niet lekker voor het vertrouwen richting Wolfsburg."

PSV-VfL Wolfsburg wordt dinsdag vanaf 20.45 uur live uitgezonden op NU.nl en SBS6. Bekijkt u dit bericht in onze Android-, iPhone- of iPad-app en wilt u een melding ontvangen zodra de opstellingen van PSV en VfL Wolfsburg bekend zijn? Klik dan op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.