VfL Wolfsburg-trainer Dieter Hecking kijkt met vertrouwen uit naar het Champions League-duel met PSV van dinsdagavond.

Zijn ploeg was zaterdag met 2-1 te sterk voor concurrent Bayer Leverkusen, klom naar de derde plek in de Bundesliga en herstelde zich zo van de midweekse bekernederlaag tegen Bayern München (3-1).

"In de competitie gaat het goed met ons en daarmee kunnen we verder. Dinsdag moeten we die lijn doortrekken in Eindhoven tegen PSV en daar weer een topprestatie leveren", keek Hecking op de website van Wolfsburg al vooruit naar het Champions League-duel.

Hecking zag dat zijn ploeg een moeilijke generale kende tegen Leverkusen, maar dat het uiteindelijk wel verdiend met de zege aan de haal ging.

"Het was een harde wedstrijd en dat kwam het spel niet echt ten goede, maar mijn team vocht ervoor en nam het initiatief. Het was een goed antwoord na de wedstrijd tegen Bayern. Mijn spelers wilden deze wedstrijd echt winnen."

2-0

Op 21 oktober troffen PSV en Wolfsburg elkaar in Duitsland al in de Champions League. Toen was de ploeg van de 51-jarige Hecking met 2-0 te sterk, mede dankzij een treffer van Bas Dost.

In groep B gaat Wolfsburg met zes punten uit drie duels aan de leiding. Manchester United en CSKA Moskou staan respectievelijk tweede en derde met vier punten en PSV bezet de laatste plaats met drie punten.

Bekijk het programma in de Champions League

PSV-VfL Wolfsburg wordt dinsdag vanaf 20.45 uur live uitgezonden op NU.nl en SBS6. Bekijkt u dit bericht in onze Android-, iPhone- of iPad-app en wilt u een melding ontvangen zodra de opstellingen van PSV en VfL Wolfsburg bekend zijn? Klik dan op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.