De UEFA heeft donderdag aangekondigd een onderzoek in te stellen naar het gedrag van de aanhangers van Dinamo Kiev in het Champions League-duel van afgelopen dinsdag met Chelsea.

De fans van de Oekraïense club zouden zich schuldig hebben gemaakt aan racistische uitingen. De Europese voetbalbond specificeerde niet om wat voor uitingen het ging.

Behalve aan het vermeende racisme maakten de supporters van de thuisclub zich ook schuldig aan het blokkeren van trappen, een vergrijp waar de UEFA normaliter niet van gediend is.

De zaak wordt op 27 oktober behandeld.

Dinamo Kiev hield dinsdag een punt over aan de ontmoeting met de Engelse kampioen. Na het doelpuntloze gelijkspel (0-0) staat de ploeg van trainer Sergi Rebrov met vijf punten tweede in groep G.

Manchester City

De UEFA startte ook een onderzoek naar Manchester City, wiens fans al twee seizoenen lang de hymne van de Champions League verstoren met boegeroep.

Woensdag, tijdens het thuisduel met Sevilla (2-1), werd dit gerapporteerd door een official van de UEFA. De aanhang schreeuwt door de hymne heen, omdat ze het niet eens zijn met een straf die de club kreeg nadat de regels van Financial Fair Play niet werden nageleefd.

De zaak rond 'The Citizens' dient op 19 november.

Bekijk alle uitslagen en standen in de Champions League