PSV ging woensdag met 2-0 onderuit op bezoek bij VfL Wolfsburg in de groepsfase van de Champions League. De trainer van de Duitsers, Dieter Hecking, was erg tevreden over de prestatie van zijn ploeg.

"De complimenten zijn voor mijn spelers. We toonden geduld en dat werd in de tweede helft beloond", zegt Hecking op de clubwebsite.

PSV kreeg in de eerste helft wel een aantal kansen, maar vlak na de hervatting was het Bas Dost die de 1-0 achter doelman Jeroen Zoet tikte. Later scoorde Max Kruse de 2-0.

Video: Bekijk de samenvatting van Wolfsburg-PSV

"De vroege goal was natuurlijk heerlijk. In het vervolg van de tweede helft lieten we PSV niet meer in de wedstrijd komen en hebben we het duel volwassen uitgespeeld", vervolgt de 51-jarige coach.

"Wat mij dan weer irriteerde was dat we een strafschop weggaven en dat het onnodig spannend werd. Al met al kan ik spreken van een volwassen prestatie", aldus Hecking.

De oefenmeester verwacht een lastig weerzien in Eindhoven. "De return is weer een andere wedstrijd. We zullen het daar zeer lastig krijgen. PSV heeft een goed elftal."