Kevin De Bruyne was blij dat hij Manchester City woensdag aan drie punten kon helpen door in blessuretijd als gelegenheidsspits voor de beslissende 2-1 te zorgen tegen Sevilla in de groepsfase van de Champions League.

De Belgische middenvelder werd in het laatste kwartier als aanvaller gebruikt door manager Manuel Pellegrini, die vond dat er te weinig kansen werden gecreëerd door 'The Citizens'.

"Ik speel niet heel vaak op die positie, maar als de trainer je daar neerzet moet je iets proberen te forceren en ik ben blij dat ik dat heb kunnen doen", reageert de 24-jarige De Bruyne nuchter op de clubsite van City.

Video: Samenvatting Manchester City-Sevilla

Manchester City-Sevilla (2-1)
Manchester City-Sevilla (2-1)

Door zijn winnende goal staat de deze zomer van VfL Wolfsburg speler op vijf doelpunten en vijf assists in zijn laatste acht wedstrijden.

De Bruyne had zich geen betere start kunnen wensen in het Etihad Stadium, mede door de prima prestaties van zijn nieuwe Engelse ploeg. "We speelden een paar wedstrijden wat minder, maar we doen het nu heel aardig en blijven winnen."

Pellegrini

Pellegrini was ook blij dat zijn tactische zet goed uitpakte voor City. "We deden een aantal omzettingen omdat we te weinig in hun zestienmetergebied kwamen, daarom koos ik ervoor om Kevin en Yaya Touré voorin te posteren."

"Gelukkig pakte dat goed uit, ze creëerden twee of drie kansen en één daarvan werd benut. Het was een heel lastige wedstrijd. In de laatste tien minuten werden wij beter en konden we ons nog naar de overwinning knokken."

Zondag neemt de Chileense oefenmeester het met zijn ploeg in de stadsderby op tegen United voor de kraker in de Premier League. "Zo'n zege is daarom erg belangrijk voor het vertrouwen."

Bekijk alle uitslagen en standen in de Champions League