Hoewel Manchester United na drie speelrondes pas op vier punten staat in groep B, maakt Louis van Gaal zich geen zorgen over overwintering in de Champions League.

De Nederlandse manager zag zijn 'Red Devils' woensdag met 1-1 gelijkspelen bij CSKA Moskou en had vooraf al aangegeven dat hij een punt in Rusland een 'goed resultaat' zou vinden.

"Ik ben tevreden met het gelijkspel", beschouwt Van Gaal dan ook na afloop van het duel. "Er komen nu twee thuiswedstrijden aan en we zijn erg sterk in eigen huis, dus ik hoop dat we beide duels kunnen winnen en zo een plek in de volgende ronde veilig kunnen stellen."

Video: Bekijk de samenvatting van CSKA-United

United ontvangt over een kleine twee weken CSKA op Old Trafford, om het vervolgens tegen PSV op te nemen in Manchester. "Maar we hebben ook nog een uitduel in Wolfsburg voor de boeg."

"We liggen op schema om ons te kwalificeren voor de knock-outfase", aldus de oud-bondscoach van het Nederlands elftal. "Ondanks de nederlaag tegen PSV, die erg vreemd voor ons was."

Martial

Anthony Martial was woensdag de meest spraakmakende speler op het veld in Rusland. De Franse aanvaller veroorzaakte na een kwartier een strafschop en stond daarmee aan de basis van de voorsprong van CSKA, maar tekende na rust voor de Engelse gelijkmaker.

"Hij is ook maar een mens", neemt Van Gaal het op voor zijn 19-jarige pupil. "Het was een domme reactie, maar dat soort dingen gebeurt weleens."

Het stemde de 64-jarige oefenmeester tevreden dat Martial zich niet beïnvloeden door het voorval en zich in de tweede helft weer herpakte. "Ik was dus erg tevreden met zijn optreden."

Laag tempo

Over het spel van zijn ploeg als geheel was de Nederlander minder te spreken. "In de eerste helft lukte het ons niet om in een hoger tempo te spelen, want dat lag echt veel te laag naar mijn mening."

"Dat heb ik mijn spelers ook verteld in de rust, dat ze het spel sneller moesten verplaatsen. Dat deden we beter in de tweede helft, we creëerden ook meer kansen, maar uiteindelijk was het een terechte puntendeling."

Bekijk alle uitslagen en standen in de Champions League