Bas Dost is blij dat hij eindelijk gescoord heeft in de Champions League. De ontlading was woensdagavond dan ook groot bij de spits van VfL Wolfsburg na zijn openingstreffer in de wedstrijd tegen PSV (2-0).

"Dit geeft een heerlijk gevoel. Niet zozeer omdat het tegen PSV was, maar wel omdat ik nu op een heel groot podium gescoord heb", aldus Dost na alfoop in de Volkswagen Arena.

Voor de 26-jarige Dost is zijn goal ook een teken dat hij op de goede weg is. "Ik speel nu ook in Oranje. Ik zet kortom grote stappen en daar mag ik best van genieten."

In zijn jaren in de eredivisie bij Heracles Almelo en sc Heerenveen scoorde Dost in totaal maar één keer tegen PSV en dat hield hem voorafgaand aan het duel met de Eindhovenaren bezig.

"Als zo’n wedstrijd tegen PSV komt, dan wordt er altijd veel geluld. En dan wordt er uiteraard ook gezegd dat ik pas één keer gescoord heb tegen ze. Hoe je het ook wendt of keert, dat neem ik gewoon mee."

"Ik kan wel stoer zeggen dat het me niets doet, maar natuurlijk doet het me wel wat. Ik wil scoren."

Video Dost: 'Ik zet grote stappen en daar mag ik best van genieten'

Eitje

In de eerste helft kreeg Dost al twee goede kansen, maar toen was het nog niet raak. "Eentje was een honderdprocentkans en normaal gesproken is dat een eitje voor me. Maar ik deed het heel slecht."

Wolfsburg had in die fase ook veel moeite met PSV, dat in de eerste helft goed speelde. "We kwamen er niet doorheen. PSV had ons verrast met het spel van de vier middenvelders, er was heel veel beweging. Daardoor liepen we ons voorin het schompes. En we creëerden ook te weinig kansen."

"In de rust namen we onszelf voor om eerder druk te zetten en dat resulteerde meteen in het doelpunt van mij. Dat was ook het keerpunt in de wedstrijd."