PSV-trainer Phillip Cocu had na de 2-0 nederlaag tegen VfL Wolfsburg in de groepsfase van de Champions League het gevoel dat er meer had ingezeten voor de Eindhovenaren.

"Dit is teleurstellend. Het klinkt misschien raar, maar ik vind dat we over het algemeen een goede wedstrijd hebben gespeeld", zei Cocu voor de camera van SBS6.

"We speelden een prima eerste helft. We stonden heel goed. Wolfsburg kreeg twee kansjes na balverlies van ons. Wij kwamen vaak goed door aan de linkerkant. De wisselwerking tussen Adam Maher en Andrés Guardado beviel me wel."

PSV kreeg via Maher ook een grote kans op de openingstreffer. De middenvelder kopte vlak voor rust in vrijstaande positie naast. "We hadden in de eerste helft wel een goaltje verdiend", was Cocu van mening.

Video - Cocu: 'Wedstrijd in evenwicht'

Binnen tien minuten in de tweede helft vond Wolfsburg wel twee keer het net. Bas Dost en Max Kruse passeerden keeper Jeroen Zoet.

"Bij de 1-0 gaan te veel dingen fout om op te noemen. Uiteindelijk kost ons dat de wedstrijd. In tien minuten tijd is het dan afgelopen. Jammer, want we hadden hier minimaal een gelijkspel kunnen halen. Zij zijn een stuk productiever geweest."

Ook de gemiste strafschop van Jürgen Locadia in blessuretijd van de wedstrijd zinde Cocu niet. "Als het 2-1 wordt, heb je thuis een betere uitgangspositie en wie weet wat er nog op basis van het onderlinge resultaat kan gebeuren."