Bayer Leverkusen en AS Roma zorgden dinsdagavond voor een spektakelstuk in de Champions League (4-4). Beide coaches zagen de positieve kanten van de doelpuntrijke puntendeling.

"Het was fantastisch dat we nooit opgaven", aldus Bayer-trainer Roger Schmidt op de persconferentie na afloop. "Het team bleef maar aanvallen. Dat het nog gelijk werd, toont aan dat de ploeg een goede mentaliteit en veel kwaliteiten heeft."

Leverkusen kwam in de eigen BayArena binnen twintig minuten op een 2-0 voorsprong via Javier Hernandez, maar met nog een kwartier op de klok leidde Roma met 4-2. Door late goals van Kevin Kampl en Admir Mehmedi pakten de Duitsers toch een punt.

"Het was allesbehalve een normale wedstrijd", stelde Schmidt. "Maar dit is waarom coaches, spelers en fans naar het stadion komen. Op het eind hadden we zelfs nog een grote kans om er 5-4 van te maken. Dat zou complete gekte geweest zijn."

Bekijk de samenvatting van Bayer-AS Roma:

Tevreden

Zijn Roma-collega Rudi Garcia was tevreden na de remise in Duitsland. "Ik heb meer positieve dan negatieve dingen gezien. Sommige ploegen zouden bij een 2-0 achterstand volledig in elkaar zakken, maar we vielen aan en kwamen overtuigend op 4-2."

"Natuurlijk is het vervelend dat we vervolgens de zege nog weggeven. In de slotfase zakten we misschien te ver in lieten we Bayer te veel aan de bal."

Roma staat door het tweede punt in drie wedstrijden voorlopig laatste in groep E, met één punt minder dan nummer drie BATE Borisov. Bayer Leverkusen staat tweede, op drie punten van koploper FC Barcelona.