Bayern-trainer Pep Guardiola nam doelman Manuel Neuer ondanks zijn blunder niets kwalijk na de 2-0 nederlaag in de Champions League tegen Arsenal.

De Duitse keeper tastte een kwartier voor tijd mis bij een vrij trap van de Londenaren, waardoor Olivier Giroud kon scoren.

"De eerste helft verrichtte hij enkele fantastische reddingen", prees Guardiola zijn doelman na afloop. "Nog nooit in mijn leven heb ik een speler bekritiseerd voor het maken van een beslissing, of die nou goed of fout was. We hebben niet verloren vanwege Manuel Neuer."

Guardiola was ondanks de nederlaag trots op zijn team. "Ik wil altijd winnen, maar ik ben blij met de manier waarop we gespeeld hebben. We toonden veel moed en wisten Arsenal terug te dwingen."

"Je kunt niet naar Londen afreizen en verwachten dat je veel kansen krijgt. Arsenal heeft erg veel goede spelers, maar wij toonden persoonlijkheid en toonden aan dat we hier de strijd aan kunnen gaan."

Bekijk de samenvatting van Arsenal-Bayern:

Arsenal-Bayern (2-0)
Arsenal-Bayern (2-0)

Wenger

Arsène Wenger loofde na de zege invaller Giroud. "Ik moet Giroud complimenteren want hij zit niet in een makkelijke situatie. De laatste paar weken raakt hij beter in vorm en groeit hij weer toe naar zijn oude niveau. Hij geeft ons diverse opties als het over de grond niet wil lukken."

Wenger had ook genoten van Petr Cech en Neuer. "Cech was heel belangrijk voor ons. Hij hield ons in de wedstrijd, maar hetzelfde geldt voor Neuer. Er stonden twee absolute topkeepers op het veld en dat was cruciaal voor beide ploegen."