VfL Wolfsburg beseft dat het woensdag met PSV en spits Luuk de Jong een sterkte tegenstander treft in de derde speelronde van de Champions League.

Trainer Dieter Hecking van de Duitsers zorgt er dan ook voor dat zijn defensie extra oog heeft voor De Jong, die zijn oude topvorm hervonden zou hebben bij PSV.

"Op hem moeten we extra letten, als hij speelt", zei Hecking dinsdagmiddag op de persconferentie over het duel dat woensdag wordt afgewerkt in de Volkswagen Arena.

De Jong is net hersteld van een enkelblessure en deed afgelopen zaterdag weer een halfuur mee in de competitiewedstrijd tegen Excelsior (1-1). Naar eigen zeggen is de international helemaal fit en kan hij spelen in Wolfsburg.

De spits van PSV vertok na zijn successen bij FC Twente in 2012 naar Borussia Mönchengladbach, maar had weinig succes in de Duitse Bundesliga.

Dost

Hecking werd op de persconferentie geflankeerd door zijn Nederlandse spits Bas Dost, die weinig extra waarde hecht aan de ontmoeting met PSV. "Dat we tegen een Nederlandse ploeg spelen is niets speciaals voor mij. Ik bereid me voor zoals altijd."

Op de vraag of er binnen zijn familie PSV-fans zijn, antwoordde de 26-jarige aanvaller dat al zijn familieleden supporter van Ajax zijn. "Er is niemand die ik pijn hoef te doen."

"Ik heb al acht keer tegen PSV gespeeld en één keer gescoord, herinnerde de speler van Oranje zich uit zijn tijd bij sc Heerenveen en Heracles Almelo. "Maar dat was vroeger en is nu niet meer belangrijk."

Dost staat woensdagavond normaal gesproken in de basis bij 'Die Wölfe', net als afgelopen zaterdag in het gewonnen competitieduel met Hoffenheim (4-2).

Beslissingen

Hecking vond dat zijn team toen overtuigend speelde. "Maar dat betekent niet dat we met dezelfde elf beginnen", benadrukte de 51-jarige oefenmeester, die al bijna drie jaar aan het roer staat bij de huidige nummer vier van Bundesliga.

Na twee speelrondes hebben VfL Wolfsburg en PSV alsmede de andere clubs in de groep, Manchester United en CSKA Moskou, drie punten in groep B.

Hecking gelooft dan ook niet dat de uitkomst woensdagavond beslissend zal zijn. "De verschillen zijn klein, details maken het verschil, maar beslissingen zullen niet vallen. Er zijn na woensdag nog drie mogelijkheden."

Het duel tussen VfL Wolfsburg en PSV begint woensdag om 20.45 uur en wordt live uitgezonden door NU.nl en SBS6.