Coach Aleksandr Yermakovich hoopt dat BATE Borisov dinsdagavond beter tegenstand kan bieden aan FC Barcelona dan vier seizoenen geleden, toen de Wit-Russen twee keer kansloos verloren in de groepsfase van de Champions League.

"Vier jaar geleden belastten we het team met veel te veel tactische bespiegelingen", zei de 40-jarige Yermakovich, die in 2011 assistent-coach was van BATE, maandag op een persconferentie.

"We gaven de spelers veel te veel informatie en dat hielp niet, want we leden twee dikke nederlagen (5-0 en 4-0, red.). Daarom hebben we besloten om deze keer de tactische informatie tot een minimum te beperken."

BATE Borisov kroonde zich afgelopen vrijdag door een 2-0 zege op Vitebsk nog voor het tiende seizoen op rij tot kampioen van Wit-Rusland.

"Maar in de Champions League spelen we totaal anders dan in de competitie", aldus Yermakovich. "Het team voelt de opwinding voor deze belangrijke wedstrijd, waarschijnlijk voelt heel Wit-Rusland dat. Die verantwoordelijkheid is geweldig. We moeten ons beste spel laten zien."

Messi

In het huidige Champions League-seizoen verloor BATE in de eerste speelronde dik van Bayer Leverkusen (4-1), maar de ploeg verraste drie weken geleden met een thuiszege op AS Roma (3-2). Barcelona is koploper in groep E met vier punten uit twee wedstrijden.

"Barcelona zal met Lionel Messi en Andres Iniesta twee leiders missen", stelt Yermakovich. "Maar hun hele ploeg bestaat uit topspelers, dus het blijft een heel moeilijke opdracht om een goed resultaat te behalen."

Middenvelder Igor Stasevich noemt het duel met de titelverdediger 'een feest'. "We hebben respect voor hen, maar geen angst. Ik had graag gezien dat Messi kon spelen, want het zou leuk zijn geweest om met een legende op het veld te staan."

BATE Borisov-FC Barcelona begint dinsdagavond om 20.45 uur.

Bekijk de standen en het programma van de Champions League