Cristiano Ronaldo kon woensdagavond maar moeilijk bevatten dat hij tegen Malmö FF het vijfhonderdste doelpunt uit zijn loopbaan had gemaakt.

De Portugees van Real Madrid was tijdens het Champions League-duel in Zweden (2-0 winst) goed voor beide treffers. De eerste daarvan betekende de vijfhonderdste uit zijn loopbaan.

"Ik ben heel blij, dit is een uniek en bijzonder moment. Ik wil mijn medespelers bedanken voor hun aandeel hierin. Deze prestatie bij de grootste club ter wereld is een eer", aldus Ronaldo op de website van de 'Koninklijke'.

"Dit betekent heel veel voor me. Sinds de eerste keer dat ik het shirt van Real Madrid aantrok, hoopte ik dat ik op een dag de topscorer zou zijn. Het is bijzonder en ik wil vooral zo doorgaan."

Ronaldo is blij dat hij belangrijk is voor Real Madrid. De Portugees herinnert aan de woorden die hij sprak toen hij in Madrid tekende.

"Toen ik hier kwam, zei ik dat ik mijn best zou doen voor Real en prijzen wilde winnen door goed te spelen. Ik wil nog meer records verbreken."

Bekijk de samenvatting van Malmö FF-Real Madrid:

Raul

De doelpunten in Malmö betekenden voor Ronaldo zijn 322e en 323e treffer voor de Madrilenen. Daarmee kwam hij op gelijke hoogte met clubrecordhouder Raul.

De drievoudig winnaar van de Gouden Bal evenaarde met zijn 66e Champions League-goal voor Real ook al het aantal van Raul en ging de clubicoon later voorbij.

"Ik heb grote bewondering voor hem. Na de wedstrijd stuurde hij me een berichtje om me te feliciteren. Ik ben blij en vol vertrouwen", aldus de 30-jarige Ronaldo.

Realiteit

Ondanks de euforie verliest de Portugees ook de realiteit niet uit het oog. "Dit is wat ik wilde, al is het nog belangrijker dat we als team gewonnen hebben en aan kop gaan in de groep. Het is niet makkelijk."

In groep A leiden Real Madrid en Paris Saint-Germain met zes punten uit twee duels. Malmö en Sjachtar Donetsk zijn allebei nog puntloos.