​Louis van Gaal sluit niet langer uit dat hij ook na de zomer van volgend jaar als manager aanblijft bij Manchester United.

De Nederlandse oefenmeester beschikt over een contract tot medio 2017 bij 'The Red Devils' en zou dan aanvankelijk met pensioen gaan, maar de 64-jarige coach is niet langer volledig overtuigd van zijn voornemen.

"Normaal gesproken vertrek ik na volgend seizoen", verklaart Van Gaal op een persconferentie richting het Champions League-duel met VfL Wolfsburg. "Maar wat is normaal in de voetbalwereld? Je weet het nooit."

Op de vraag of een langere periode op Old Trafford tot de mogelijkheden behoort, moet de oud-bondscoach van Oranje dus een antwoord schuldig blijven. "Daar kan ik geen antwoord op geven, maar ik heb mijn vrouw beloofd om naar ons paradijs te gaan."

"Het wordt dus erg moeilijk voor mij om die belofte niet na te komen, omdat ik op mijn 55e nog naar Bayern München ging", legt de voormalige coach van onder meer Ajax en FC Barcelona uit.

Van Gaal stelt zijn afscheid als trainer al jaren uit, maar lijkt zelf niet onwelwillend tegenover een langer verblijf in Manchester te staan. "Ik ben straks 65 en we zijn dan tien jaar later, dus het wordt heel erg moeilijk om tegen mijn vrouw te zeggen dat ik nog een jaar blijf."