José Mourinho was ook na de vijfde officiële nederlaag van Chelsea dit seizoen niet mild voor zijn spelers. FC Porto was dinsdag thuis met 2-1 te sterk voor de Engelsen.

"Het was een goede prestatie met twee belachelijke fouten. Soms worden fouten niet afgestraft, nu wel", mopperde de Portugees op de persconferentie na het Champions League-duel.

Mourinho vond dat Chelsea de tegengoals veel te gemakkelijk weggaf. "We waren juist zo goed voorbereid op de corners van Porto. We hebben die beelden oeverloos bekeken en toch krijgen we zo'n doelpunt tegen."

Toch probeerde Mourinho het verlies tegen zijn oude club positief te bekijken. "De spelers hebben goed gereageerd op de achterstand. Het was een moeilijke tegenstander en de Champions League brengt een andere emotie met zich mee."

Wenger

Arsène Wenger treurde om de tweede nederlaag van Arsenal in evenveel Champions League-wedstrijden. Zijn club, die net als Chelsea niet lekker draait in de Premier League, ging in poule F op eigen veld pijnlijk met 3-2 onderuit tegen Olympiakos Piraeus.

"Verdedigend waren we niet geconcentreerd. We hadden ook wat pech en een moeilijke start. Toch zijn we nog niet uitgeschakeld. We kunnen Olympiakos en Dinamo Zagreb echt nog achter ons laten."

Doelman David Ospina, die speelde in plaats van Petr Cech, was met een blunder mede verantwoordelijk voor de nederlaag, maar Wenger wilde zijn doelman niet afvallen. "Ik heb die keuze gemaakt, dus ik ben verantwoordelijk.''

''Er is geen enkele doelman die geen fouten maakt, het had Petr ook kunnen gebeuren. Dat was echt niet de reden dat we hebben verloren. Het is een farce om dat te denken.''

Dinamo Zagreb verloor in Duitsland met 5-0 van Bayern München, dat met twee overwinningen en een doelsaldo van acht voor en nul tegen comfortabel aan de leiding gaat.