Trainer Phillip Cocu houdt gemengde gevoelens over aan de loting van PSV voor de groepsfase van de Champions League.

De Eindhovenaren zijn als groepshoofd ingedeeld in groep B en nemen het op tegen Manchester United, CSKA Moskou en VfL Wolfsburg. 

“Het is een hele zware loting, maar aan de andere kant ook geweldig om tegen Manchester United te spelen. Mooi om Louis van Gaal en Memphis weer te treffen", aldus Cocu op de website van PSV.

Met CSKA Moskou en Wolfsburg treft de regerend landskampioen nog twee pittige tegenstanders, beseft ook Cocu. "Het zal een zware kluif worden, maar het zijn ook hele mooie wedstrijden en uitdagingen."

Maher

De selectie van PSV volgde de loting donderdagavond thuis. Alleen Adam Maher en Nicolas Isimat-Mirin zagen de uitkomst samen met enkele tientallen PSV-supporters in de fanshop van het Philips Stadion.

Nadat Manchester United uit de koker rolde, volgde gejuich en applaus. ''Het is zwaar én mooi'', reageerde Maher, die niet meteen wilde doemdenken.

''Het zijn mooie tegenstanders om te laten zien waar je staat. Alles ligt dicht bij elkaar. Als we alles uit onszelf halen, kan er zeker iets moois gebeuren.''

Brands

Technisch directeur Marcel Brands beseft dat PSV de underdog is. "Qua budget staan we ver onderaan. Maar in de Champions League kom je nou eenmaal geen kleintjes meer tegen."

''De wedstrijd tegen Manchester United is wel heel leuk voor het publiek. Het is voor de toeschouwers heel bijzonder om Memphis in het shirt van United te zien. Ik ben daar heel blij mee", aldus Brands.