Louis van Gaal was na de simpele overwinning met Manchester United bij Club Brugge (4-0) in de voorronde van de Champions League erg tevreden over het spel van zijn ploeg.

Na de 3-1 thuiszege van een week eerder had United in Brugge geen kind aan de tegenstander en werd het, mede door een hattrick van Wayne Rooney, 4-0 voor de 'Red Devils'.

"Ik heb bij vlagen genoten", zei Van Gaal tegen SBS6. "We hebben aardig wat kansen gecreëerd en verdedigend zat het goed in elkaar, dat was het belangrijktse. We zijn rustig aan de bal gebleven, daardoor kwamen er gaten."

Volgens de voormalig bondscoach van Oranje was het eerste doelpunt van Rooney beslissend. "We scoorden vrij snel, maar als Sergio Romero niet die dribbel van Abdoulay Diaby stopte, had het nog wel eens anders kunnen worden."

Memphis

Memphis, die vorige week twee keer scoorde, wist nu het net niet te vinden. Wel was hij bij het eerste doelpunt belangrijk als aangever.

Video - Van Gaal genoot van spel United:

"Normaal gesproken schiet hij, dus ik kan me voorstellen dat veel mensen dat nu ook dachten toen hij naar binnen kwam", beschreef Van Gaal het moment. "Hij was toch weer heel belangrijk als aangever bij het eerste doelpunt. De assists waren vandaag kenmerkend."

United gaat door de winst bij de loting voor de groepsfase van de Champions League in pot 2. De loting wordt donderdag vanaf 17.45 uur verricht in Monaco.

Bekijk hier de samenvatting van Club Brugge-United