Ronald de Boer heeft er vertrouwen in dat Ajax er dinsdag in slaagt ten koste van Rapid Wien de play-offs van de Champions League te bereiken.

"Ik verwacht dat het goed komt. Ajax moet dit het klusje in Amsterdam kunnen klaren", aldus De Boer, die dinsdagavond in de Arena aanwezig zal zijn als analyticus voor SBS6.

"Na de 2-2 van vorige week is Ajax in mijn ogen ook nog steeds de favoriet", vervolgt De Boer.  "2-2 uit is geen geweldige uitgangspositie, maar wel een redelijke. In principe sta je gewoon met 1-0 voor, want Rapid moet een doelpunt maken in de Arena."

"Maar ik verwacht niet dat Rapid daarom meteen druk gaat zetten. En Ajax moet ook niet achterover gaan leunen. Dan graaft de ploeg namelijk zijn eigen graf. Ze moeten gewoon hun vertrouwde spel spelen en voortborduren op de eerste helft in Wenen."

Tweespalt

In die eerste helft van vorige week kwam Ajax op een riante 2-0 voorsprong, waarna het na rust alsnog mis ging. De Boer: "De 2-1 van Rapid, was een goede goal, dat kan nog gebeuren. Maar dat Ajax het daarna nog weggaf tegen tien man is gewoon heel slecht."

"Ik denk dat het elftal door de rode kaart bij Rapid op twee gedachten hinkte. De ene helft wilde druk zetten en uitlopen en de andere helft wilde Rapid laten komen en dan op de counter toeslaan. En tweespalt is nooit goed."

"Daarom moet Ajax nu 100 procent gefocust zijn, het eigen spel spelen en dan komen er vanzelf kansen. Wat in ieder geval niet mag gebeuren is dat Rapid op voorsprong komt, want dan kunnen ze gaan loeren op de counter. En zeker met een spits als Robert Beric kunnen ze dat beter dan Ajax."

Ajax-Rapid Wien wordt live uitgezonden op NU.nl en SBS6. Bekijkt u dit bericht in onze Android-, iPhone- of iPad-app en wilt u een melding ontvangen zodra de opstellingen van Ajax en Rapid Wien bekend zijn? Klik dan op de filter Champions League Ajax en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.