ENSCHEDE - FC Twente speelt dinsdagavond in de Champions League tegen Tottenham Hotspur met Dwight Tiendalli in de verdediging. De verdediger stond enige tijd niet in de basis vanwege een blessure.

Afgelopen zaterdag tegen De Graafschap maakte hij als invaller al zijn rentree.

Zoals trainer Michel Preud'homme eerder aankondigde krijgt Sander Boschker in het doel de voorkeur boven Nikolai Michailov.

Boschker was één van de vaste waarden die vorig seizoen met FC Twente de titel won. Mede als waardering daarvoor mag Boschker nu debuteren in de Champions League.

''Dit speelt al van het begin van het seizoen in mijn hoofd'', zei trainer Michel Preud'homme. Begin dit seizoen raakte de 40-jarige Boschker zijn vaste plaats kwijt aan Michailov.

Europa League

FC Twente kan zich niet meer plaatsen voor de volgende fase van de Champions League. Wel zeker is al dat de club uit Enschede als nummer drie van de groep na de winter uitkomt in de Europa League. Naast de Spurs is ook Inter al door in de Champions League. Werder Bremen is afgevallen.

Bij Tottenham ontbreekt Rafael van der Vaart wegens een hamstringblessure. Peter Crouch en Aaron Lennon krijgen rust en zitten op de bank.