Voor wie geen genoeg kan krijgen van de liedjes die de afgelopen maanden de playlist van radiostation 3FM sierden, is er nu het vierde deel uit de cd-serie 36 Serious Tracks.

Net als de voorgaande drie edities, die in 2012 en 2013 verschenen, is 36 Serious Tracks wederom een dubbel-cd geworden met veelal hits. Daartussen staan ook enkele liedjes die weliswaar geen enorme hits zijn geweest, maar wel regelmatig op 3FM (en soms op enkele andere stations) voorbij kwamen in het voorbije jaar.

Een aantal liedjes op de verzamel-cd voerde sinds de release van de vorige editie de Mega Top 50 aan. Zo stonden Home van Dotan, Am I Wrong van Nico & Vinz, Stay High (Habits Remix) van Tove Lo, Calm After The Storm van The Common Linnets en Eat Sleep Rave Repeat van Fat Boy Slim en Riva Starr op nummer 1 in de hitlijst.

Bovendien hebben de samenstellers ervoor gezorgd dat ook de daadwerkelijke singleversies te horen zijn van onder meer New York Morning van Elbow, Strong van London Grammar, Stone Into The River van Douwe Bob, Feel van Bombay Bicycle Club en Stolen Dance van Milky Chance. Vaak worden de albumversies gebruikt op cd's.

Afwezigen

Grote afwezigen op deze vierde uitgave van 36 Serious Tracks zijn Shoes Of Lightning van Racoon en Happy van Pharrell Williams, twee nummers die hun hitlijstposities vooral te danken hebben aan 3FM. Ook Domien Verschuurens XOrchestra-versie van John Mayers XO mist, in ruil voor de originele opname (mocht niet van de zanger).

Het gemis wordt gecompenseerd met typische '3FM-tracks' als Nobody To Love van Sigma, Take Me To The Church van Hozier, Love Illumination van Franz Ferdinand en Best Day Of My Life van American Authors. Gezien het hoge percentage hits zullen ook luisteraars van Radio 538, Q-music en Sky Radio deze collectie waarderen.