Rapper Typhoon imponeerde zeven jaar geleden met zijn indrukwekkende debuutplaat Tussen Licht En Lucht. Het zou slechts een voorteken blijken van zijn meesterwerk Lobi Da Basi

Het is een viering van het leven, de liefde en de imperfecties die ons laten streven naar een hoger ideaal. Het album loopt over van de muzikale en tekstuele pareltjes. Volks en poëtisch geeft hij zichzelf bloot op We Zijn Er: "Ik wil niet per se goed doen, maar doen wat juist is. Mezelf zijn. Da's soms lastig, zelfde ticket, zelfde trein."

Hemel Valt is een prachtige reflectie op god en religie. "Ik ben een gezegend man, maar een man met gebreken, soms belabberd, niet eerlijk, soms te berekenend. Alles op de tekentafel, liefde, geven is makkelijk, maar ontvangen van ‘n ander kaliber", verkondigt Typhoon in de aanstekelijke popdeun met een Caribische sfeer.

Vervolgens glijdt de gevatte Zwollenaar over de luchtige en kalmerende zomervibes van producer A.R.T. heen op het overheerlijke Surfen. Gebruikmakend van verschillende genres en invloeden neemt de 29-jarige Typhoon je mee in zijn belevingswereld.

Volwassenheid

De muzikale arrangementen van producers A.R.T. en Dries Bijlsma stuiteren alle kanten op, van jazz tot reggae. Toch slagen de heren erin van Lobi Da Basi een samenhangend geheel te smeden. De muzikale diversiteit geeft het project een zekere volwassenheid die je niet snel tegenkomt bij Nederlandse hiphopproducties.

​Ook Typhoon zelf laat zich niet in een hokje stoppen. Hij presenteert zich hier als rapper, dichter, zanger en levensgenieter. Op ontroerende wijze weet hij keer op keer te raken met zijn teksten en stem. Dit alles resulteert in een voortreffelijke plaat die overloopt van de passie.