Het Volendamse duo Nick & Simon bracht acht jaar geleden zijn eerste single uit en in de tussentijd heeft het tweetal voldoende muzikale herinneringen gecreëerd om een dubbel-cd te vullen.

Nick Schilder en Simon Keizer brachten in 2006 een eerste reeks gezamenlijke singles uit, afkomstig van het titelloze debuutalbum. Sindsdien zijn de heren uitgegroeid tot het bekendste muziekduo van Nederland. De twintig populairste liedjes worden verzameld op het album Herinnerigen: Het Beste Van Nick & Simon.

De fans van Nick & Simon konden hun stem uitbrengen en dat resulteerde in de tracklist van het eerste schijfje van deze dubbel-cd. Naast voor de hand liggende hitsingles als Rosanne, Pak Maar M’n Hand, Alles Overwinnen, Ze Lijkt Net Niet Op Jou en Kijk Omhoog kozen de fans ook voor wat minder bekendere liedjes.

Nummers als Vaderdag, Door Jou, Mag Ik Met Je Mee?, Bij Je Zijn en De Laatste Dans zijn nooit als single uitgebracht, maar blijken genoeg tot de verbeelding te spreken om een plekje op de cd te verwerven. Dit ten koste van de hits Julia, Hoe Lang?, Een Zomer Lang, Een Nieuwe Dag en de singles met Acda en De Munnik.

Concertregistratie

Van de afwezige singles keert enkel Hoe Lang? (in een reggaeversie) terug op het tweede schijfje, als een van de vijftien 'hoogtepunten' uit de concertregistratie van de Sterker In Gelredome-show. Een van de meest memorabele momenten van die show was een humoristische Veldhuis & Kemper-cover, hier eveneens aanwezig.

Om de verzamel-cd voor trouwe fans nog aantrekkelijker te maken, zijn vier nieuwe liedjes toegevoegd, waaronder de single De Horizon. Het aanstekelijke deuntje Leve De Vrouw en het zomerse Mijn Donkere Hart gaan waarschijnlijk weer toekomstige herinneringen opleveren. Het grote aantal hits in zo’n korte tijd is bewonderswaardig.