Nederlandse dancemuziek is de wereld aan het veroveren en dj’s van eigen bodem behoren tot de meest gevraagde producers en remixers van dit moment. Afrojack was al een grote ster, maar nu pas verschijnt zijn debuutalbum.

De discografie van Afrojack beperkte zich tot op heden vooral tot een reeks singles, waarop hij samenwerkingen aanging met onder meer David Guetta, Partysquad, Pitbull, Steve Aoki, Chris Brown, Keane en Enrique Iglesias. Niet verkeerd voor een pas 26-jarige dj, maar een langspeler van Nick van de Wall bleef lange tijd uit.

Wie het rijtje namen in het cd-boekje van Forget The World opleest, ziet zowel grote internationale sterren en gerenommeerde Nederlandse acts, waaronder Guido’s Orchestra. Naast diverse collega’s uit de dancewereld zijn er ook compositorische bijdrages van singer-songwriter Chantal Kreviazuk en hitproducer Chris Braide.

Nu is het namenlijstje zondermeer indrukwekkend en de coöperatieve aard van het schijfje draagt bij aan voldoende afwisseling op het debuut van Afrojack, al staat er slechts één nummer op de plaat (Faded) waarbij de dj niet geholpen wordt door andere co-auteurs of vocalisten. Niet dat dit noodzakelijkerwijs een zwaktepunt is.

Versterken

Het zit ogenschijnlijk in de natuur van Van de Wall om samenwerkingen aan te gaan. Zo nu en dan resulteert dat in memorabele tracks, zoals het euforische Born To Run met Neon Trees-zanger Tyler Glenn en Catch Tomorrow met popicoon Sting. Wiz Khalifa en Snoop Dogg leveren eveneens bijdrages die de nummers in kwestie versterken.

Forget The World toont de ambitie van Afrojack om grote massa’s in beweging te krijgen met uitbundige stadiondance vol climaxen en meezingrefreinen. Criticasters zullen wellicht zeggen dat de liedjes wel erg veel gelijken op de andere dancehits op de radio, maar dat is mogelijk omdat Afrojack daar ook iets mee te maken had.