Het immens succesvolle debuutalbum van Gers Pardoel verscheen drie jaar geleden. De vraag is of de rapper dat succes met De Toekomst Is Van Ons kan evenaren dan wel overstijgen.

In 2011 draagt een handjevol zomerse en vooral kindvriendelijke singles (Ik Neem Je Mee, Bagagedrager, Morgen Ben Ik Rijk) bij aan de populariteit van Pardoel. Na een overvloed aan televisieoptredens, concerten en andere BN’er-activiteiten kan menigeen de mierzoete nummers niet meer aanhoren.

De succesformule van voorganger Deze Wereld Is Van Jou kent een houdbaarheidsdatum. Simpele rijmpjes, kinderlijke refreintjes en eentonige beats doen je bijna vergeten dat de 33-jarige rapper wel degelijk in staat is oprechte en soms zelfs diepzinnige teksten te schrijven.

"Muziek staat voorop en zaken ook af en toe", verkondigt hij op het enigszins vermakelijke Door De Wind. Luisterend naar De Toekomst Is Van Ons bekruipt je gaandeweg het gevoel dat vooral de zaken een hoofdrol hebben gespeeld tijdens de totstandkoming van dit schijfje.

Verdwaald

De ongewijzigde formule staat meer dan ooit in het teken van positiviteit. Nummers als Regenboog, Liever Dan Lief en Louise lijken rechtstreeks van een Kinderen Voor Kinderen-compilatie-cd geplukt. Tussen de zonnige pop vind je af en toe een verdwaalde hiphoptrack met een imponerende tekst.

Het emotionerende Labyrinth is daar een schaars voorbeeld van. Na beluistering van De Toekomst Is Van Ons blijft vooral het gevoel kleven dat Gers Pardoel meer in zijn mars heeft dan hetgeen hij op zijn tweede langspeler ten gehore brengt.