De Amerikaanse zangeres Anastacia Newkirk heeft haar zesde album Resurrection genoemd. Als Jezus Christus aan het kruis genageld, ligt de blondine op de stoffige woestijngrond om haar wederopstanding uit te beelden.

De metafoor is weinig subtiel en kan door criticasters wellicht opgevat worden als een zekere vorm van arrogantie, hoewel het waarschijnlijker is dat Anastacia haar devotie probeert uit te beelden op de platenhoes. De popster heeft immers een zeer zware periode achter de rug, waarin ze tweemaal borstkanker overwon.

Daar slaat de titel ook op, een moedige resurrectie na een periode van lichamelijke en emotionele smart. Bovendien lijkt Anastacia een statement te willen maken met die titel, want het album moet tevens haar terugkeer in de verkooplijsten worden na de twee lauwtjes ontvangen langspelers Heavy Rotation en It’s A Man’s World.

In de teksten refereert de blondine aan de moeilijke tijd die ze doormaakte en haar hoop op een zonnige toekomst. "I’m not ready to go just yet, so I’m gonna stay", zingt ze strijdvaardig in de powerballad Stay. Diezelfde vechtersmentaliteit straalt door in Broken Wings. "Anyone would give up, but not me, not now", aldus Anastacia.

Ongecompliceerd

Toch staan zeker niet alle liedjes in het teken van haar gevecht tegen kanker. Zo zijn Staring At The Sun en Stupid Little Things ongecompliceerde popliedjes over de liefde, geschreven door Sam Watters en Louis Biancaniello, tevens verantwoordelijk voor oude Anastacia-hits als I’m Out Of Love en One Day In Your Life.

De nummers in kwestie (evenals Lifeline, I Don’t Want To Be The One en Apology) klinken net iets te gedateerd om de hitlijsten te veroveren, maar met de bombastische popsong Pendulum, ballad Stay en albumhoogtepunt Evolution heeft Anastacia een paar troeven in handen die een herrijzenis op de radio kunnen bewerkstelligen.

Bekijk een interview met Anastacia over haar nieuwe album: