Fans van de Amerikaanse zanger D’Angelo moeten een lange adem hebben, want ze zijn al veertien jaar op een nieuw studioalbum aan het wachten. Om de leegte te vullen, wordt een obscure live-cd opnieuw uitgebracht.

Toen in 1995 zijn debuutalbum Brown Sugar verscheen, werd D’Angelo onmiddellijk tot de grote nieuwe sensatie binnen de R&B- en soulmuziek uitgeroepen. Zijn manager gaf zijn muziek zelfs een eigen term: neo-soul. Hoewel invloedrijk en enorm succesvol, leek de koek na het tweede album, Voodoo uit 2000, op.

Er is een derde album in de maak met de werktitel James River en D’Angelo treedt nog steeds geregeld op, maar de platenfirma van de zanger hoopt in de tussentijd ook nog iets aan hem te verdienen. Derhalve verschijnt nu een heruitgave van de enkel in Japan uitgebrachte live-cd Live At The Jazz Café, London.

Aanvankelijk verschenen slechts zes van de op 14 september 1995 gemaakte opnames in het najaar van 1996 op een EP en enkele liedjes kwamen terecht op cd-singles. Met de ondertitel The Complete Show is het concert nu in zijn volledigheid verkrijgbaar. D’Angelo is op de toppen van zijn kunnen te horen op de opnames.

Sterren

Ook zijn begeleidingsband en achtergrondkoor (met daarin onder meer Angie Stone) spelen de sterren van de hemel op liedjes als Me And Those Dreamin’ Eyes Of Mine, Jonz In My Bones en een bijna elf minuten durende versie van zijn grote hit Brown Sugar. De show wordt overigens ingeleid door korte covers van Mandrill en Ohio Players.

De gelikte mix van R&B, soul en hiphop klinkt nog even sensueel als in 1995, met naast formidabele bewerkingen van Cruisin’ (Smokey Robinson), Can’t Hide From Love (Earth, Wind & Fire) en I’m Glad You’re Mine (Al Green) een fenomenale versie van het Prince-achtige Sh*t, Damn, Motherf*cker. Nu wordt het toch echt tijd voor iets nieuws.