De muziekscene uit Volendam is nauw met elkaar verbonden, zo bewijst ook zangeres Martine Bond weer. Ze werkte eerder al samen met poptrio 3JS en diens zanger Jan Dulles is nu te horen op haar tweede album.

De Volendamse zangeres bracht al in 2006 haar debuutalbum Bittersweet Love uit en was in 2008 in een reclamespot van een verzekeringsmaatschappij te horen. Na het overlijden van haar moeder werd haar muzikale carrière op de lange baan geschoven. In 2012 besloot Martine Bond de draad weer langzaamaan op te pakken.

Ze deed mee aan het eerste seizoen van De Beste Singer-Songwriter Van Nederland en een jaar later was ze te zien in het programma Geloven Op 2. Het Nederlandstalige liedje Alles Voor Een Ander kwam in een reclame voor een uitvaartondernemer terecht. Haar album Love Hate Fate bevat louter Engelstalig werk.

Zoals de titel al een beetje doet vermoeden, beschrijven de liedjes op het album de gebeurtenissen van de afgelopen jaren uit haar leven. Zo is er het aangrijpende Lost In A Maze, dat zowel qua productie als vocale intensiteit met kop en schouder boven de rest van de plaat uitsteekt. Ook het countryachtige titelnummer is een uitschieter.

Schommelt

De blonde Bond-girl laat elders op het album horen eveneens prima met andere stijlen uit de voeten te kunnen en schommelt op deze langspeler dan ook heen en weer tussen rock (Distance, On The Run), folk (Fool, Had Enough), pop (Mysteria, NY) en een sporadische powerballad (Still Yours, een duet met Jan Dulles).

De productie is gedegen, maar waarschijnlijk te eigenzinnig om daadwerkelijke radiohits op te leveren (Fool en Stills Yours zijn de meest voor de hand liggende singlekandidaten). Bovendien gaan de ambities soms ten koste van de coherentie. Love Hate Fate is echter een kleurrijke staalkaart van Martine Bonds talenten.