Met haar debuutalbum Lovestrong liet de Amerikaanse zangeres Christina Perri niet de indruk achter lekker in haar vel te zitten, maar op opvolger Head Or Heart laat ze horen positief in het leven te staan.

Het lijkt of in de tussenliggende twee jaar sinds het verschijnen van Lovestrong zowel een inwendige als een uiterlijke transformatie heeft plaatsgevonden. De blonde pluk is uit haar donkere haar verdwenen en haar tatoeages zijn op recente persfoto’s kundig verstopt. Enkel die raadselachtige glimlach siert nog steeds de albumhoes.

Perri geeft in het cd-boekje van Head Or Heart aan dat ze nog steeds af en toe twijfelt of ze haar emoties of haar ratio moet volgen, maar er wel een betere balans in weet te vinden. De dertien liedjes op Head Or Heart zijn daar een rechtstreekse muzikale vertaling van. Ze zijn vooral vrolijker dan de nummers op haar debuut.

Vergezeld door topproducers als John Hill, Jake Gosling en Butch Walker klinken de zielenroerselen van de brunette ditmaal zonniger en lichtvoetiger. Nog altijd zijn er onzekerheden en verdriet te horen in enkele liedjes, maar I Don’t Wanna Break, I Believe, Trust en Butterfly zijn tegelijkertijd troostend en hoopvol.

Pretentieloos

De meeslepende dramatiek van Lovestrong leek grotendeels geënt op het succes van het tweede album van Adele, maar Christina Perri blijkt net zo goed uit de voeten te kunnen met pretentieloze en zelfs ronduit infectieuze popdeuntjes als Burning Gold, Shot Me In The Heart, One Night en Be My Forever, een duet met Ed Sheeran.

Wanneer ze weer overschakelt naar haar introverte en wat melodramatische modus levert dat mooie meeslepende powerballads als The Words en Sea Of Lovers op. De mistroostige lyriek is echter grotendeels verdwenen, waardoor het tweede album van Christina Perri beter behapbaar is. Bovendien bevat de plaat een paar potentiële hits.