Nu er weer volop aandacht is voor singer-songwriters, vond een aantal grootheden binnen dit straatje het tijd om Jackson Browne te eren. Onder meer Don Henley en Bruce Springsteen nemen zijn werk op.

Hoewel Jackson Browne bij het grote publiek in Nederland vooral bekend staat vanwege The Loud Out/Stay en You’re A Friend Of Mine, zijn duet met wijlen E Street Band-saxofonist Clarence Clemons, verkocht hij ruim 18 miljoen albums in de VS en scoorde daar hits met Doctor My Eyes, Somebody’s Baby en Running On Empty.

In het verleden namen al succesvolle artiesten als Linda Rondstadt, Eagles, Nitty Gritty Dirt Band, The Byrds, Nico, Joan Baez en The Lovin’ Spoonful zijn liedjes op, maar op Looking Into You: A Tribute To Jackson Browne is het een net iets jongere generatie singer-songwriters die zijn werk opnieuw onder handen neemt.

Zo verrast Ben Harper met een adembenemend mooie versie van het toch al bloedmooie Jamaica Say You Will, terwijl Fountain Of Sorrow sprankelt dankzij de vocalen van Indigo Girls. Eveneens bijzonder is Before The Deluge in de uitvoering van Eliza Gilkyson en de samenwerking van Marc Cohn met Joan As Police Woman.

Reggaeachtig

Dan is er nog een handvol echt grote sterren die hun vriend eren. De vocalen van Eagles-zanger Don Henley werken wonderwel op het vaak opgenomen These Days en ook het reggaeachtige Everywhere I Go van Bonnie Raitt en David Lindley mag er zijn. Bruce Springsteen gaat in duet met vrouwlief Patti Scialfa op Linda Paloma.

Klinkende namen als Venice, Bruce Hornsby, Joan Osborne, Keb’ Mo’, Lyle Lovett en Lucinda Williams leveren allen fraaie covers van Jackson Browne-liedjes af, hoewel ze vaak sterk gelijken op de originele versies van Browne zelf. Het grote gemis van dit album is dat de jonge garde singer-songwriters nergens aan bod komt.