De 77-jarige Britse zanger Engelbert Humperdinck lijkt erop gebrand zijn carrière niet te eindigen met het songfestivaldebacle van 2012. Hij strikt een indrukwekkende lijst namen voor zijn eerste duetalbum.

De geflopte songfestivalinzending van twee jaar geleden is slechts een kleine smet op het blazoen van de in India geboren Arnold George Dorsey, die al sinds de jaren 60 enorm succesvol is. Zo succesvol zelfs dat hij in 1967 The Beatles van de eerste plek van de Britse Top 40 wist te houden met zijn wereldhit Please Release Me.

Een aantal van zijn vroegere hits en ander bekend poprepertoire keert in duetvorm terug op het dubbelalbum Engelbert Calling, waarop Humperdinck wordt bijgestaan door onder meer Cliff Richard, Elton John, Dionne Warwick, Kenny Rogers, Shelby Lynne, Beverly Knight en Andrea Corr (The Corrs). Niet de beroerdste duetpartners.

Onder aanvoering van producer Martin Terefe levert dat 22 vrij nauwkeurige kopieën op van de oorspronkelijke hitversies, waarbij de vocale bijdrages het verschil moeten maken. De Lady Antebellum-cover Need You Now met Lulu klinkt even overtuigend als het origineel. Hetzelfde geldt voor Never Never Never met Olivia Newton-John.

Zoon

Humperdincks solide maar nergens indrukwekkende stemgeluid kleurt eveneens mooi met dat van gastzangers Charles Aznavour, Il Divo, Johnny Mathis, Willie Nelson en zoon Bradley Dorsey, die een betere vocalist blijkt dan zijn pa op een innemende uitvoering van Father And Son. Ook gaat hij in duet met dochter Louise.

De meest opmerkelijke duetten zijn het kerstnummer Something To Hold On To met Ron Sexsmith en Spinning Wheel met Kiss-bassist Gene Simmons, dat het beste als curieus bestempeld kan worden. Humperdincks lijflied Please Release Me, hier gezongen met countryster Wynonna Judd, blijkt echter onverslijtbaar.