Het derde album van de Belgische groep The Subs heet Hologram, maar de afbeelding op de glimmende cd-hoes is technisch gezien geen hologram. Het glanzende zilver past wel bij de klanken die het schijfje zelf herbergt.

De Gentse electrogroep The Subs werd in 2006 opgericht door Jeroen De Pessemier alias David Newtron en Wiebe Loccufier, aangevuld met producer Hadrien Lavogez. Het trio werkte reeds samen met bekende landgenoten als Tom Barman van dEUS en Selah Sue, maar maakte ook remixen voor onder meer Alex Gopher en Cassius.

In eigen land had The Subs hits met The Pope Of Dope, The Face Of The Planet en Zanna, dat vier weken op nummer 1 stond. Ook de albums Subculture (2008) en Decontrol (2011) werden goed ontvangen. Hologram is de derde langspeler van het trio en staat vol met toegankelijke elektronische dansdeunen met pakkende vocalen.

Zangeres Selah Sue keert terug voor een samenwerking op het nummer Live In A Dream en The Subs weet zelfs de originele Colonel Abrahams te strikken voor een hippe remake van zijn jaren 80-hit Trapped. Met gastvocalen op zeven nummers is Jay Brown onderhand een vast lid van de groep. Ze geeft de producties karakter mee.

Intelligent

Twee van de sterkste composities op de plaat zijn 27 en The Bottle, niet in de laatste plaats vanwege de intelligente teksten van rapper Danny Greene. Hoewel Concorde en Under My Skin nog aanspraak zouden kunnen maken op airplay op de radio, zijn de meeste nummers op Hologram nadrukkelijk bedoeld voor op de dansvloeren.

The Subs weet met zijn infectieuze electronummers een midden te vinden tussen de faux-disco van Daft Punk, de twosteppastiche van AlunaGeorge, de retrosynthpop van Chvrches en de vinnige electropop van landgenoten Vive La Fête. De Belgen slagen er, net zoals deze groepen, in jaren 80-muziek te verwerken tot iets nieuws.