Tijdens een gezamenlijke tournee traden Joe Bonamassa en Beth Hart vorige zomer tweemaal op in Carré. Een concertregistratie daarvan ligt in de vorm van dubbel-cd Live In Amsterdam in de schappen.

Afzonderlijk van elkaar zijn Beth Hart en Joe Bonamassa al erg populair en weten ze, zeker in Nederland, keer op keer diverse concertzalen tot de nok toe uit te verkopen. Het is dan ook niet zo heel verwonderlijk dat juist twee concerten in Amsterdam zijn vastgelegd voor het eerste livealbum van dit bluesrockduo.

Samen met producer Kevin Shirley werkten Beth Hart en Joe Bonamassa in 2011 voor het eerst aan een album, getiteld Don’t Explain. Na individuele soloplaten, doken de twee in 2013 opnieuw de studio in voor de opvolger Seesaw. Liedjes van beide platen zijn te horen op het indrukwekkende Live In Amsterdam.

Niet dat de zangeres en de gitarist iets anders laten horen dan op de voorgaande twee studioalbums, laat staan dan wat we inmiddels van de muzikanten gewend zijn. De concertregistratie is echter van dermate hoge kwaliteit dat zowel de vocalen van Hart als het snarenwerk van Bonamassa nog meer sprankelen dan voorheen.

Virtuositeit

Met name in bevlogen liveversies van de Etta James-cover Something’s Got A Hold Of Me, het Tom Waits-nummer Chocolate Jesus, Miss Lady Miss Lady van Buddy Miles en in Tina Turners popklassieker Nutbush City Limits komt de virtuositeit van beide sterren aan de orde. Ook laten ze zich helemaal gaan in I’d Rather Go Blind.

Hart en Bonamassa geven echter niet de volledige 108 minuten speelduur volgas. Zo worden zowel de Billie Holiday-klassieker Strange Fruit als het Melody Gardot-liedje Your Heart Is Black As Night omgetoverd tot smaakvolle rockballads. Erg leuk zijn de twee op Cameo’s Word Up gebaseerde jamnummers. Een muzikale krachttoer.

Beth Hart treedt 11 april 2015 op in HMH, Amsterdam.