Crowdfunding begint steeds serieuzere vormen aan te nemen en ook binnen de muziekindustrie wordt er met dit model geëxperimenteerd. Zangeres Stefany June maakte met deze financieringsmethode haar debuutplaat.

Stefany June is de artiestennaam van de in Nederland woonachtige Duitse zangeres Stefany Martens. Hoewel ze her en der op de radio gedraaid werd met de uiterst aanstekelijke tweetalige popsingle Moonlight met de band Diesel Disko, heeft de zangeres verder nog weinig impact weten te maken op de airplaylijsten.

Wellicht komt daar verandering met haar naamloze debuut. Want tussen de tien liedjes op haar eerste langspeler staat een handvol potentiële hitjes, die ruwweg in het verlengde liggen van de Deense band The Asteroids Galaxy Tour (Made Of Steel, Anything We Wanna) en de Britse zangeres Duffy (Youngblood, Shark & Tiger).

Samen met haar band en producer Rob Rolefes worden ook bijzonder pakkende liedjes als Is It The Whiskey?, Burning Like A Firefly en To The Limit uitgewerkt tot een aantrekkelijke mengvorm van funky R&B en elektronische pop. De rasperige stem van Stefany June weet je bovendien onmiddellijk te grijpen.

Houvast

Zeker in eigenzinnigere liedjes als Dipsy Diver (dat ietwat doet denken aan Selah Sue en Chicks On Speed) en Firework (een gelaagde geluidscollage met prangende vocalen en zware beat) vormt de zangstem van Stefany June een aangename houvast, terwijl ook de composities op zichzelf uitdagend en verfrissend klinken.

Enkel bij het afsluitende nummer Hush Now (vóór de korte ghosttrack Supermodel geplaatst), wordt het liedje om zeep geholpen door de ambitieuze productie. Hoewel passend bij de rest van de plaat, was het hier gepaster geweest meer bescheiden arrangementen toe te passen. Maar dat is het enige smetje op dit eigenwijze debuut.