Waar zangeres Jacqueline Govaert op haar eerste soloalbum nog 'het goede leven' bezong, erkent ze op de opvolger een eenvoudige levensstijl na te streven. Dat blijkt althans uit haar songteksten.

In de ogen van de voormalige Krezip-zangeres liggen die twee waarschijnlijk eerder in elkaars verlengde dan dat het elkaars tegenpolen zijn. Ze bracht haar eerste langspeler Good Life in 2010 uit als jonge moeder en inmiddels lijkt ze klaar om het muzikantenleven weer op te pakken met het verschijnen van Songs To Soothe.

De voorganger werd geproduceerd door Alex Callier van Hooverphonic, maar voor Songs To Soothe trok ze twee maanden naar Los Angeles om de elf liedjes op te nemen Mitchell Froom. Het is niet de eerste keer dat Froom met een Nederlandse zangeres werkte, want eerder produceerde hij al het album Light Up van Stevie Ann.

Waar Callier op intensieve wijze het avontuur opzocht in de rechtlijnige liedjes van Govaert, stelt Froom de eenvoud van de composities centraal. Met zijn bescheiden productiestijl weet Froom enkele nummers op subtiele wijze sterker te maken, bijvoorbeeld met het dromerige arrangement van de blazerssectie op God Knows.

Lichtvoetig

Ook een tamelijk lichtvoetig liedjesliedje als First Sight, het troostende Sweet Friend en de potentiële radiohits You Lost Me en Past The Moon profiteren van de keuzes die Froom in de studio maakte. Op alle fronten passen de liedjes op Govaerts twee album bij het leven dat ze nu leidt, zelfs al levert dat amper spannende teksten op.

Zo bezingt ze het alledaagse bestaan in Simple Life, terwijl ze in Glitter, Fame And Gold weinig nostalgie toont voor het leven in de spotlichten. In Going Back Home stelt ze zelfs "de rijkdom en de faam" achter zich te laten in ruil voor haar geliefde, die thuis op haar wacht. Jacqueline Govaert geniet van de kleine dingen in het leven.