Na Douwe Bob Posthuma, Nielson, Rogier Pelgrim en Michael Prins is zangeres Angela Moyra de zoveelste deelnemer uit De Beste Singer-Songwriter Van Nederland die een album uitbrengt. Alleen verschijnt het hare ook in de VS.

Moyra werd in 1985 geboren en is van Engelse als Indonesische komaf. Ze groeide op met de muziek van sterke vrouwen als Ella Fitzgerald en Dionne Warwick, met de wens in diens voetsporen te treden. Na de finales van De Grote Prijs en De Beste Singer-Songwriter Van Nederland bereikt te hebben, is het eindelijk zover voor haar.

Het debuutalbum Fickle Island is vanaf heden verkrijgbaar in Nederland en via de platenfirma Zip Records ook in de VS te koop. Of het nu te maken heeft met haar muzikale opvoeding of haar internationale ambities, maar de twaalf liedjes op Fickle Island zouden zowaar aan kunnen slaan over de grens en misschien zelfs overzee.

Samen met het aantrekkelijke exotische voorkomen van Angela Moyra vormen de zoete zomerse klanken van haar folky oorwurmen een verleidelijk totaalpakket. Wie houdt van de zorgeloze deunen van Colbie Caillat of Jack Johnson, zal vast ook kunnen genieten van liedjes als Poppin’, Your Name / My Name en Bubbalu.

Palmstrand

De verhalende liedjes van de zoetgevooisde zangeres lijken zelfs gemodelleerd naar de albums van deze internationale popsterren. Dat wordt versterkt door de uiterst solide productie van Reyn Ouwehand. Zo waan je je op een hagelwit palmstrand bij beluistering van Emma’s Island, Sand In My Mouth en Little Town By The Sea.

Ze haalt haar Indonesische afkomst aan op Hati Sakit en levert zeer radiovriendelijk materiaal af in de vorm van Nothing Lasts, Fickle en I Won’t Stop. Vocaal doet ze bij vlagen denken aan Sophie Ellis-Bextor, Corinne Bailey Rae en Sheryl Crow. Naast alle introverte singer-songwriters zorgt Angela Moyra voor een tropische verwennerij.