Zangeres Anouk verraste vriend en vijand door achtereenvolgens deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival en daarna een reeks Symfonica In Rosso-shows te geven. Ze slaagde in beide ondernemingen.

Het liedje Birds eindigde als negende tijdens het Eurovisie Songfestival en stond zelfs tweemaal op de eerste plek van de hitlijsten genoteerd. Met het album Sad Singalong Songs bereikte ze voor de negende keer de top van de Album Top 100 en het kroonjaar 2013 werd afgesloten met vier uitvoeringen van Symphonica In Rosso.

Een concertregistratie van de shows in het Gelredome te Arnhem verschijnt onder de titel Live At Symphonica In Rosso als dubbel-cd. Waar bij de eerdere liveplaten Anouk Is Alive (2006) en Live At Gelredome (2008) de focus lag op Anouks rockhits, is er maar in bescheiden mate sprake van meezingers tijdens Symphonica In Rosso.

De eerste cd gaat van start met vijf nummers van Sad Singalong Songs, die nagenoeg identiek klinken aan de studioversies. Ook de andere liedjes op deze schijf komen veelal overeen met de oorspronkelijke versies, al worden I’m A Cliché en One Word daadwerkelijk verrijkt door de nieuwe arrangementen van Guido’s Orchestra.

Titanenstrijd

Het tweede deel van de show herbergt aanzienlijk meer verrassingen. Zo krijgen haar oude rockhits Girl en Nobody’s Wife imposante orkestrale metamorfoses en de lieflijke ballad Lost transformeert in een ware tranentrekker. Nothing At All, het duet met Trijntje Oosterhuis, mondt tijdens de modulatie aan het slot uit in een titanenstrijd.

Bij de ene artiest pakt het Symphonica In Rosso-concept wat beter uit dan bij de andere, maar bij Anouk is het project op alle fronten geslaagd. Omdat andere artiesten bovendien stevig ingezet hebben op een visueel overweldigende show en Anouk vooral op de muziek, blijft haar concert ook op plaat stevig overeind.