De lijst met televisieprogramma’s waaraan Thomas Berge heeft meegewerkt, is uitgebreider dan zijn discografie. Toch is de zanger uit Enschede met Berge Verzet alweer toe aan zijn achtste studioalbum.

Ruim tien jaar geleden bracht de destijds dertienjarige Chiel Ottink onder het pseudoniem Thomas Berge zijn debuutalbum uit. Het duurde echter tot 2009 voor hij voor het eerst de top 10 van de Nederlandse albumlijst bereikte met de cd Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn. Ook opvolger 1221 was goed voor een top 10-notering.

Voor Berge Verzet zet de zanger alle zeilen bij om de voorgaande successen te overtreffen. De geboorte van zijn zoon en een vers platencontract bij Cloud 9 Music zorgen voor hernieuwde energie, die ook in de producties terug te horen is. Die positiviteit klinkt door in pretentieloze liedjes als Morgen en Alles Komt Goed.

Een paar keer gaat Thomas Berge iets verder de diepte in, bijvoorbeeld op het door Jan Dulles van 3Js geschreven Zonder Haar, het wiegeliedje Kleine Vent en het duet Wat Ik Voel Voor Jou met Yvonne Coldeweijer (alias Keet!). In de composities wordt hij bijgestaan door onder meer Leonie Meijer en Rigby-zanger Christon Kloosterboer.

Langzaamaan

Thomas Berge verzorgde samen met Edwin van Hoevelaak de productie van deze langspeler. De twee kiezen veelal voor een robuust pop-/rockgeluid, zoals op Kijk Om Je Heen, Onverwoestbaar en de Take That-cover Nooit Te Laat, dat langzaamaan wat gedateerd aandoet. Een vergelijking met Jeroen van der Boom ligt voor de hand.

De meest eigentijdse liedjes zijn de meer elektronische deuntjes Alleen Omhoog en Licht Uit, terwijl Berge en Van Hoevelaak ook op spaarzame wijze voor een folky inslag kiezen. "Ik kan alleen omhoog", zingt Thomas Berge gepassioneerd. Omhoog in het leven en omhoog in de hitlijsten. Een mooi streven.