De Britse modband Small Faces bestond aanvankelijk slechts vijf jaar, waarvan het drie doorbracht bij het platenlabel Immediate Records, maar de rechtenhouders spinnen nog steeds garen bij die oude hits.

Nadat Small Faces een reeks singles en een debuutalbum had opgenomen bij Decca, verhuisde de groep in 1967 naar Immediate Records waar de band rondom zanger en gitarist Steve Marriott zijn creatieve en commerciële piek zou bereiken met singles als Lazy Sunday Afternoon, Itchycoo Park, Tin Soldier en The Universal.

Allen wereldhits, die destijds vergelijkbare verkoopaantallen wisten te bereiken als hitsingles van The Beatles en The Rolling Stones. Het materiaal dat Small Faces in die korte periode uitgegeven heeft, is reeds veelvuldig opnieuw uitgebracht. Zo verscheen in 2012 al een zeer volledige heruitgave van het tweede titelloze album.

Greatest Hits: The Immediate Years 1967-1969 bevat tien singles en diens B-kantjes uit de late jaren 60. Zo zijn de minder bekende wederhelften van de voorgenoemde hits (respectievelijk Rollin’ Over, I’m Only Dreaming, I Feel Much Better en Donkey Rides, A Penny A Glass) aanwezig, evenals enkele minder bekende singles.

Opgepoetst

Zo kun je op dit luxe verpakte cd’tje de singles Mad John, diens B-kant The Journey en Afterglow Of Your Love aantreffen in de oorspronkelijke singleversies, allen in mono. De hier gebruikte opgepoetste opnames maken deel uit van het remasterproject waarbij eerder ook de studioalbums van Small Faces verschenen.

De verzamel-cd is volledig doch beknopt in zijn samenstelling, al is dit materiaal al vele malen eerder gecompileerd en (in andere remasters) ruimschoots verkrijgbaar. Zeker de monoversies sieren geregeld de heruitgaves en boxsets van Immediate. De cd geldt wel als mooie introductie voor een van de belangrijkste groepen uit de mod-subcultuur.