Al zestien jaar lang voorziet de Hitzone-reeks consumenten van actuele hits, maar nooit eerder was er een variant die geheel gewijd was aan kerstmuziek. Daar komt verandering in met Hitzone Christmas.

Na 67 reguliere edities, jaaroverzichten en een jubileumeditie ligt er nu een kerstvariant van de beproefde Hitzone-formule in de schappen. Anders dan de gewoonlijke Hitzone-titels richt dit dubbelalbum zich niet op verse hits en het is al helemaal ongebruikelijk dat er zo weinig daadwerkelijke hitnoteringen op staan.

In dat opzicht moet dit album het hebben van de jaarlijks terugkerende kerstliedjes van Mariah Carey, Wham!, Band Aid, Chris Rea, John Lennon, Paul McCartney, ABBA en Queen. Naast die kolossen der kersthits is er hier een actueler aanbod aan popsterren terug te vinden, wisselend met covers en met eigen werk.

Zo is Gavin DeGraw te horen met zijn versies van The Christmas Song en Baby It’s Cold Outside (met Colbie Caillat), Gabrielle Aplin vertolkt een ingetogen versie van Frankie Goes To Hollywoods The Power Of Love, Chris Brown zingt This Christmas van Donny Hathaway en The Pussycat Dolls kreunen zich door Santa Baby heen.

Aanlokkelijk

Deze herkauwde kerstliedjes zijn overwegend minder aanlokkelijk dan de bijdrages van artiesten als Coldplay, Snow Patrol en Justin Bieber, die allen met oorspronkelijk werk voor de dag komen. Dat varieert van de haast ongeremde vrolijkheid van Marco Borsato, Alphabeat, Miss Montreal en Bianca Ryan tot een mijmerende Rihanna.

Hitzone Christmas vindt een midden tussen de gevierde kersthits van toen en de geliefde artiesten van nu, variërend van Lady Gaga en John Legend tot Nick & Simon. Maar voor een lid van de Hitzone-familie bevat de dubbel-cd wel erg weinig werk dat ooit de hitlijsten gehaald heeft. Dan had deze cd beslist anders geklonken.