Zangeres Glennis Grace kon in navolging van haar grote idolen Whitney Houston en Mariah Carey eigenlijk niet uitblijven met een kerstalbum.

Voor haar kerstalbum One Christmas Night Only kiest Glennis Grace, zoals de titel al aangeeft, voor een soortgelijke benadering als voor haar concertreeks One Night Only. De plaat is live opgenomen met een gospelkoor in de Noorderkerk te Amsterdam en tegelijkertijd is het concert vastgelegd op een dvd met dezelfde titel.

De zangeres laat haar vocale capaciteiten los op de Mariah Carey-nummers All I Want For Christmas Is You en Miss You Most (At Christmas Time) en ook haar uitvoering van Santa Claus Is Comin’ To Town volgt het arrangement dat Carey er in 1994 van maakte. Enkel in O Holy Night refereert ze aan Whitney Houston.

Het krachtige stemgeluid van Glennis Grace past eveneens goed bij vertrouwd kerstrepertoire als Wham!’s Last Christmas, Lennons Happy X-mas (War Is Over) en een R&B-versie van de Chris Rea-hit Driving Home For Christmas. Toch bewandelt de zangeres niet louter de platgetreden paden der sfeervolle decemberdeuntjes.

Canon

Zo is het dansbare nieuwjaarsnachtliedje NYE een welkome aanvulling aan het canon van de kerstmuziek, evenals haar versie van het voor Suzanne Michaels geschreven It Should Be Christmas Everyday. De Nederlandse vertaling van Last Train Home van de Britse kindster Shaheen Jafargholi mag er eveneens zijn.

Een andere vertaling is die van Natalie Cole’s Grown Up Christmas List en ze gaat in duet met André Hazes op zijn doorbraakhit Eenzame Kerst. Grace gooit het over een andere boeg als ze met 3JS een robuuste versie van We Three Kings vertolkt. Als je dit jaar een diva onder de kerstboom wil, zet je Glennis Grace op je verlanglijstje.