Zo vlak voor de feestdagen slagen de kandidaten van de talentenjacht The Voice Of Holland er nog in om een kerst-cd in de winkels te leggen. Dat wil zeggen, in de supermarkt.

Het album The Voice Of Christmas is enkel verkrijgbaar als kerstbonus bij aankoop van een bepaald bedrag aan boodschappen bij een bepaalde supermarktketen en een gegeven paard mag je volgens het spreekwoord niet in de bek kijken. De producties zijn derhalve ook niet bepaald van het allerhoogste niveau.

Het door Miss Montreal geschreven openingsnummer Christmas Hearts met een ensemble aan vocalisten is echter veelbelovend. Haar hit Being Alone At Christmas wordt hier in een goed gelijkende versie door Coosje Smid vertolkt. Ook Jennifer Lynns versie van Driving Home For Christmas ademt de sfeer van het origineel.

Santa Claus Is Coming To Town door Julia van der Toorn (naar het arrangement van Mariah Carey) en het matig geproduceerde Last Christmas door Collin de Vries behoren tot de vocaal meest overtuigende opnames. De tempowisselingen in We All Stand Together doen Steffen Morrisons onvaste stemgeluid daarentegen weinig goeds.

Afknappers

De duetten zijn de grootste afknappers van dit kerstalbum. Een overtuigende vocale prestatie van finaliste Jill Helena op All I Want For Christmas Is You wordt door duetpartner Nicole Bus tenietgedaan en de stemcombinatie van Bylear Sumter met Märel Bijveld op Queens Thank God It’s Christmas is zelfs ronduit tenenkrommend.

Het vreemdste aan dit album is dat twee van de vier finalisten (Gerrie Dantuma en Mitchell Brunings) hier niet te horen zijn, in elk geval niet met individuele bijdragen. Ongeveer de helft van de bijdrages is het predicaat The Voice Of Holland niet waardig, terwijl de supermarkt waar deze cd verkrijgbaar is toch écht belooft meer te geven.