De laatste jaren zijn er relatief weinig Nederlandse artiesten die zich wagen aan een volledig kerstalbum, maar het succes van de kerst-cd van Nick & Simon zou die Amerikaanse traditie weer nieuw leven in kunnen blazen.

Het Volendamse duo waagde zich eerder al aan kerstliedjes. De kerstsingle Santa’s Party werd in 2009 samen met covers van Fay Lovsky’s Christmas Was A Friend Of Mine en de Pretenders-hit 2000 Miles al toegevoegd aan een speciale editie van het album Luister en ook de hit Ze Lijkt Net Niet Op Jou kreeg in 2012 een kerstversie.

Deze vier nummers zijn als bonustracks te vinden op Christmas With…, het eerste kerstalbum van Nick & Simon. Het door Nick Schilder geschreven nummer Vrolijk Kerstfeest is de enige nieuwe Nederlandstalige bijdrage op de plaat, waarop de goedlachse Volendammers vooral in het Engels zingen.

Dat is misschien even wennen voor wie Nick & Simon nooit op deze manier gehoord heeft, maar wanneer de twee meerstemmig zingen, blijkt dat ook in een andere taal lekker te klinken. Mistletoe van Justin Bieber, Merry Christmas Everyone van Shakin’ Steven en Mistletoe And Wine van Cliff Richard passen goed bij hun vocalen.

Duet

De heren gaan niet louter met elkaar in duet, maar ook met een zangeres naar keuze. Nick Schilder vertolkt het humoristische liedje Baby It’s Cold Outside met zijn idool Katie Melua, terwijl Simon Keizer het nieuw gecomponeerde Christmas In Our Hearts zingt met Sandra van Nieuwland uit The Voice Of Holland.

Beide heren dragen ook ieder nog een gloednieuwe Engelstalige compositie aan die aansluit bij wat Michael Bublé op zijn uitzonderlijk succesvolle kerstalbum liet horen. Zowel Best Time Of The Year als Christmas Time With You hebben het in zich om ieder jaar weer van (kerst)stal te worden gehaald tijdens de feestdagen.