Je kunt er op gezette momenten in het jaar op rekenen dat Putumayo World Music ons de meest exotisch muziek uit diverse windstreken laat horen, maar met Acoustic Christmas beperkt de platenfirma zich tot Noord-Amerika.

Op zichzelf niet zo vreemd, daar de VS de geboortegrond voor menig kersthit zijn, van het in 1850 door het James Piermont opgetekende Jingle Bells tot het in 1994 op plaat gezette All I Want For Christmas Is You van Mariah Carey. Acoustic Christmas belicht vooral de kersthits uit het midden van de twintigste eeuw.

De uitvoeringen op deze schijf zijn echter relatief recent, met uitzondering van Charles Browns Please Come Home For Christmas (een opnieuw opgenomen versie van zijn eigen liedje uit 1950) en een versie van Merry Christmas Baby door Johnny Moore’s Three Blazers uit 1954 (Charles Brown zong in 1947 ook op het origineel).

De andere kersthits worden overwegend vertolkt door een jonge generatie artiesten. De jazzy uitvoering van Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! door de Canadese zangeres Emilie-Claire Barlow is een van de betere inclusies, evenals de al even jazzy versie van I’ll Be Home For Christmas van de Amerikaanse Stephanie Davis.

Oorspronkelijk

Er zijn slechts twee oorspronkelijke composities te vinden op Acoustic Christmas, namelijk het door Chely Wright geschreven It Really Is (A Wonderful Life), hier uitgevoerd door folkzangeres Mindy Smith, en That Old Christmas Moon door Leon Redbone, hoewel beide liedjes even prettig klinken als de vertrouwde klassiekers.

Hoewel lang niet alle uitvoeringen van de kerstliederen op dit album daadwerkelijk akoestisch zijn uitgevoerd, levert Putumayo wederom een smaakvol compilatiealbum af. Acoustic Christmas is echter aanzienlijk minder spannend dan eerdere kerst-cd’s uit deze reeks, waaronder Celtic Christmas of Christmas Around The World.