Wanneer je als muzikant in de schaduw staat van een beroemder familielid, kun je jezelf van dat familielid distantiëren of de familiebanden juist aanhalen. De broer van dj Armin van Buuren koos voor het laatste.

Het is nooit haat en nijd geweest tussen de beroemde dj en zijn broertje Eller van Buuren, gitarist van de Haagse rockband Bagga Bownz. Sterker nog, Eller ging geregeld mee op tournee met Armin en zijn band was ook op platen van de trance-dj te horen. De broederliefde wordt versterkt met het album Acoustic Dance Music.

Hier interpreteert Eller van Buuren een aantal bekende en minder bekende stukken van zijn broer voor een bandbezetting. Toch schort er het een en ander aan de plaat. Te beginnen bij de titel. Anders dan deze doet vermoeden, bevat de plaat amper volledig akoestische uitvoeringen van trancenummers. Dat blijkt een gemiste kans.

Voor een groot aantal nummers keren de vocalisten van de originele uitvoeringen terug. Wanneer de liedjes opnieuw worden ingezongen, is dat met wisselend succes. Zo blijken de vocalen van Rigby-zanger Christon Kloosterboer niet opgewassen tegen de zanglijn van Within Temptations Sharon den Adel op In And Out Of Love.

Gedateerd

Het voornaamste minpunt van de plaat zijn de wat gedateerde en weinig inventieve pop-rockbewerkingen. Het idee om Feels So Good tot een bossanovanummer om te toveren is wel weer goed gevonden en dankzij de orgelpartijen van Sven Figee komt Shivers erg lekker uit de verf. De balladversie van Drowning is ook zeer geslaagd.

Acoustic Dance Music fungeert bovenal als een staalkaart van de talenten van Van Buuren als gitarist. Een begenadigd muzikant is hij zeker, getuige zijn spel op onder meer Going Wrong en Suddenly Summer. Ook het idee zelf is sympathiek, maar met betere arrangementen en modernere productie was er meer uit dit concept te halen.