Met een inmiddels zeer goede livereputatie leek het een kwestie van tijd voor er een concertregistratie van de Britse band Elbow zou verschijnen. Die tijd is nu aangebroken, met Live At Jodrell Bank.

Ter overbrugging van het in maart 2011 verschenen album Build A Rocket Boys! naar de voor 2014 geplande opvolger (met de werktitel Carry Her Carry Me) verscheen in de zomer van 2012 al de verzamel-cd Dead In The Boot met zeldzame nummers en deze live-cd kan nog net mee voor de kerstinkopen van dit kalenderjaar.

De plaat bevat een registratie van de show die Elbow op zaterdag 23 juni gaf bij de sterrenwacht in Lower Withington, nabij Elbows thuishaven Ramsbottom. De liedjes zijn uitgesmeerd over twee cd’s en het volledige concert is bijgevoegd op dvd. Het is een representatieve weergave van het verregende concert op de bijzondere locatie.

Elbow klinkt zo goed als het kan zijn op dit livealbum en zanger Guy Garvey weet zijn publiek ook tussen de nummers door te amuseren met zijn onderhoudende praatjes en grapjes (hoewel ze er op cd’s best uit geknipt hadden mogen worden). Zeker wanneer je de dvd bekijkt, proef je de sfeer en zie je hoe Elbow zijn publiek bespeelt.

Steviger

Zonder beeld is er ook genoeg te genieten, met wonderschone uitvoeringen van The Bones Of You, Lippy Kids, The Night Will Always Win en Mirrorball. Veel steviger dan de hier aanwezige uitvoering van Leaders Of The Free World worden de liedjes van Elbow niet, al kakt de plaat ondanks enkele erg lange liveuitvoeringen nergens in.

Het bijna tien minuten durende britpopepos The Birds heeft een bijzondere status tijdens concerten van Elbow, zoals je ook hier uit de publieksreacties merkt. Elbow had bovendien geen gepastere afsluiter kunnen kiezen dan One Day Like This, waarbij het publiek vol overtuiging meezingt: "It’s looking like a beautiful day!"